Om att "Purjo bastar 25 & kickar fet fest på apberget"

Jävla Skurup kunde inte bjuda på någon glögg ikväll. Det här är verkligen hålan som gud glömde. Ingen glögg för fan! Har hur som helst i skrivande stund avverkat halva Stockholm Boogie som ger mig en flashback av en trång soffa och en herre med enormt hår. Jävlar vad filmen är mysig, och jävlar vad jag skulle velat ha sällskap för tillfället.


image370

Om familjemiddagar & glöggplaner

Min far har sina goda stunder må jag säga:

Jag: Vad sägs om glögg och Stockholm Boogie ikväll?
Pappa: Vad sägs om starksprit och Terminator?

Är helt exhausted. En hel dag i Malmö på klackar gör att mina vader ömmar något jävligt. Egentligen vill jag gör något storslaget ikväll, min första kväll fri från Sumo. Men mina vänner föraktar antingen tåg eller umgås med potentiella pojkvänner.

Så istället ska jag ge mig ut i världen, ner till coop, införskaffa en flaska glögg och med denna sedan ta mig an Stockholm Boogie - all by myself. Fan vad jag önskar att Mette var hemma. I övermorgon. Yeei. Det har varit tomt utan Matildisen också. Jävla Paris.

Jävla Apple också. Trodde att datorn skulle trilla in idag, men icke. Imorgon, alt i övermorgon. Jag som hoppades att få kasta mig in i ett livslångt, himlastormande förhållande med tekniken redan idag. Men icke.

Happiness för dagen får helt enkelt bli den fabulösa skinnkjolen jag fyndade second hand ihop med det fulsnygga läsglasögonen som jag återupptäckt. Materialism läker alla sår. Imorgon kommer nog dessutom mina jeans. Så en ensam glöggkväll är väl okej.

Om materialism & en kommande leverans

image368image369

Om struktur & en sextonårings livmål

Jag känner mig glad. Eller mer lycklig egentligen. Och samtidigt en aning sorgsen. Hösten tär på mig, regnet och mörkret dämpar vilke eufori som helst. Har gått och drömt om förändringar hela dagen. Jag vill göra en helomvändning, och på riktigt strukturera upp min tillvaro.

Har städat hela dagen (känns det som) och det verkade lönade sig för pappa tog sig i kragen och hjälpa mig beställa hem min älskade dator, och en ny poddie. Mon monde de la musique, står ingraverat på baksidan. Min musikvärld. Som jag saknat den tillflyktsorten.

Men okej, åter till förändringarna. För de ska nämligen genomföras. Till att börja med ska detta bli hälsoveckan nummer ett. Morgonpromenader och salladsluncher. Jag ska ta tag i lite plug och därmed också undvika panikångest på söndag.

Jag ska skriva ihop ett CV, hooka ett ordentligt jobb och äntligen, äntligen lämna sumo. Jag ska försöka utveckla någon form av pengarespekt, och skaffa en hållbar ekonomi.

Jag ska sluta med pinnar, och bli mer healthy 24/7. Inte ens helg och fest ska duga som ursäkt. Vinet sparar jag, men resten är onödigt.

Jag ska jävlar i det ha ett VG i Matte B. Jag ska anstränga mig i skolan och försöka hitta tillbaka till mitt gamla ambitiösa jag.

Jag ska sakna mindre och leva i nuet (KLICHÈEEEEEEEE!). Jag ska fan hooka en bra man inom Skånes gränser. Inga avstånd, inget jävla tjafs. Jag ska alltså sluta älta och sen en under bar jävel som en underbar jävel till vän istället. Jag ska skaffa en brevvän också.

Jag ska spendera mer tid med Emma och Pylle. För jag saknar dem jämt. Jag ska även spendera några överflödiga riksdaler på ett par förbannat snygga jeans (pengarespekten får vänta). Jag ska låta mitt hår växa ut till långa, toviga lockar igen. Jag ska bli mer familjär och mindre stressad.

Jag ska överkonsumera glögg och försöka tycka om julen lite mer, omfamna mörkret och se dets om "mysigt". Jag ska nog fan rama in mitt hultsfredsband, för jag saknar att se det varje dag. Jag ska planera in göteborgsvisiten, så det blir definitiv. Jag ska fan åka och se Pelle i Stockholm!

Jag ska lära mig sticka. Jag ska sy klart kjolen och klänningen på lovet. Jag ska göra om det här till en lista och bocka av avklarade punkter. Jag är hemligt fascinerad av punktlistor. Jag ska göra allting, och det känns bra. Struktur.

Om nattlig aktivitet & garderobsrensningar när de är som bäst

Låg sömnlös till tre inatt, följande är nerskrivet i min "old-school"-dagbok 02.38:

Jag känner mig inte trött någonstans. Skit, jag tål inte kaffe efter klockan sex. Har precis avslutat en mindra garderobsrensning. (Jag vet det är förbannat sjukt att genomföra en sådan vid den här tidpunkten.)

Känner mig hur som helst i behov av en förändring.  Pronto! Helst i denna sekund.

Ut ska i alla fall följande:

- Min gröna hummeltröja
Egentligen inte jag alls, som mest avnvänd under några smutsiga dagar på hultan. Och ska an han en sån här tröja ska det fan vara en original vintage adidas-vct med några goda år på nacken.

- 2st tishor från
t-post
Udda och jävligt snygga tryck. Men knappt använda. T-shirt är inte min grej.

- Kavaj fr Cheap Moday
Det är många som tycks fixa snygga kavajkombos, jag ka dck inte sälla mig till dem. Jag föll enbart för illusionen, och för att Nicole Richie såg för jävla bra ut i sin.

- Tommy Hilfiger-piké
Har ingen aning om vad jag tänkte. Använd en gång, tops. Enda anledningen den är kvar är väl för att den är köpt i den där lilla byn utanför Parin och för att jag gillar den tanken.

- 2 par shorts
Jag gillar inte shorts. Inte så långa modeller. Ska köpa ett pra mer stilrena, korta, svarta - om jag någonsin får knotiga knän.

- Armykavaj/jacka
Näst intill för liten. Fin egentligen, men den används aldrig.

- Bohemblus
Bara nej. Är inte direkt bohemig eller blusig.

- Filippa k-klänning
Egentligen älskar jag
den. Den sitter som en smäck. Men jag har använt den en-två gånger, och den borde få glänsa mer än så.

- "Påsväska"
Gillar modellen, men använder verkligen inte mindre väskor.

Där har ni alltså den direktciterade texten. Uncut. Även idag känner jag för stora förändringar. Ska fixa med lite paket (postpaket, inte alls lika trevligt), skriva ihop ett cv, städa, börja sy om en ful klänning. Det är mysigt väder och jag känner bara för att kura ihop min framför brasan och fantisera om hur jag ska förändra saker och ting.

Om att vakna i tighta jeans, vara ärlig & förhållanden utan sex

Vaknade nio imorse, i vardagsrummet, på soffan, i ett par tighta jävliga jeans. Det innebär alltså att jag faktiskt somnat om efter den nattliga väckningen igår. Mobiler i kylen, jeans som pyjamas. Det är power. Älskar förresten nightcalls och vill bestämt hävda att några av mina bästa samtal varit just sådana. Igår konverserade jag med en herre som hävdade att denne inte alls hade behov av sex i en relation, utan skulle ge vad som helst för vardaglig närhet. Det var ett sött resonemang, jag tror han kan ha en viss poäng. Nästan så att det lockar att gänga sig.

Men ändå inte. Jag tänker fortsätta hävda att förhållanden är överskattat. Och jag känner fortfarande en växande panik och en vilja att rusa iväg när någon kommer för tätt inpå. Dark and twisty, blir nog inte bättre än så. Kan dock erkänna att jag mjuknade lite efter en kväll med Emilprat från Emmas sida.

Har även träffat mannen ifråga. Och jag måste medge att jag inte längre kan brutalsåga honom. Han var söt, och det syns på Emma att hon är glad, och det är huvudsaken. Egentligen har jag nog aldrig ogillat honom, utan mer tanken på att han på något sätt skulle infiltrera vår intakta trio med killbaciller. Fast det är okej. Han sitter ju inne med ett sexigt födelsemärke och allt. Så länge han tillfredsställer Emma inom en snar framtid. Annars kommer jag få öronsår.

Nu ska jag hetsäta choklad, och älskar Alex Schulman och Carolina Gynning. Boken är fan helt genial, och jag skrattade rakt ut vid första sidan. Aurevoir.

Om att vakna till the hives

Idag kunde inte ens mjukporr á la Brad Pitt i Troja få mig till svenskan, inte när ingen närvaror tas och timmen efter det är en lång håla. Det innbär att jag gick upp nio, gjorde en fet frukost med scones och riktigt kaffe, samtidigt som hives dånade från dator rummet. Jag älskar Pelle. Jag älskar sovmorgon. Men, mest av allt. Jag älskar det faktum att jag har L-O-V om bara några timmar. Yeei!

Walking down memory lane

Jag kommer alltid vara sentimental. Jag kommer alltid ha svårt för att helt komma över och släppa taget. Att älta har på något sätt blivit min grej under de senaste två åren.

Måndagen i Hässleholm kändes mest som en sjuk deja vu-upplevelse. Skillnaden var att det inte längre var sommar, utan nu kallt och mörkt. Annars var allt sig likt. Samma klaustrofobiker, samma rum, samma säng, samma musik att somna till. Ibland är det skönt att vissa saker verkligen inte förändras.

De som känner mig vet att jag inte hör till beundrarskalan av större förändringar. Jag ser helst att folk förblir som de varit och fortsätter med det. De senaste gångerna någon nämt Big har det varje gång lett till att min egna illusion blir allt mer trashad. Förändringen är till det sämre, och skrämmer mig så jävligt. För av någon anledning bryr jag mig fortfarande. Samtidigt känns det frustrerande att veta att vad jag skulle vilja säga inte skulle ha någon effekt. För vi känner inte varandra längre. Ändå känns det som att jag blir konstant påmind om hur jävla vi bra vi varit och är ibland. Varför? För att jag ältar. That's what I do.

Övrigt. De nya UGGsen sitter dock jävligt fint och varmt på fötterna. 32an känns jävligt tom nowdays. Och jag villvillvill se Bonde do role på debaser imorgon.


Kan du ta mobilen, den ligger där till höger om mjölken.

Jävla söndagsångest. Är trött och långt ifrån utvilad. Har knappt sovit. Och sviterna från igår iform av ömma fötter och en smärre huvudvärk fick jag lägga åt sidan imorse. Att jobba satt heller inte så fint.

Men det var trevligt igår. Möllan på impuls var ett jävligt bra initiativ från Mettes sida. Mette är bra, jag gillar henne. Avslutningen med en tågresa som utan minsta tvekan hamnar på topp tre listan var också riktigt fin. Det är inte varje natt man döper en kontrabas till Rakel, liksom.

Jag var till och med så pass på topp att jag kom ihåg Fagers födelsedag. Skulle varit hårt för ett blivande äktenskap om tjugoårsdagen föll i glömska. Dessutom är den där dialekten väldigt underhållande.

Mesta beviset på hur kul jag hade igår, måste nog dock bli det faktum att jag hittade mobilen i kylen idag när jag väl tog mig utanför det underbara universom som min säng erbjöd för frukost. Bredvid mjölken låg den jävligt bekvämt.

Kan slutligen konstatera att jag komemr köra som fan på matteprovet på onsdag. Jag rörde inte boken i helgen. Jag skulle gjort det, lovade mig själv att göra det. Och antalet tillfällen till mattestudier börjar glesna. Speciellt när jag nu, något impulsivt är bortlovad till ett släktkalas i hässleholm imorgon och tisdagen är helig. Då är det greys- och vinkväll hos Mette. Hon är skyldig mig tonvis av kvalitetstid när hon lämnar mig för Paris. Sömn nu.

Bohemian rhapsody

Linus säger:

du är lite småbohem va?

Lina säger:

hahaha

Lina säger:

hur menar du nu?

Linus säger:

vet inte riktigt, får det intrycket bara

Linus säger:

kanske för att du verkar kombinera allt med vin

Feststass nu.


Dress up, get out

Det tar 24 timmar för alkohol att helt försvinna ur kroppen. Lite mer än sex timmar efter mitt sista glas vin stod jag inne på Forum, med dubbla danspass framför mig. Det, är jävligt ambitiöst.

Därefter var Mette god nog att möta upp mig för lunch/frukost på heavens innan jag tog mig hemåt igen. Tanken var egentligen att jag skulle ta tag i matten, men det blev inte riktigt så.

Nu smids det planer om vin på möllan med bla Mette och Emma, vilket känns jävligt cosy. Jag vill klä upp mig, vingla i heels och vara fancy fancy. Så möllan känns jävligt lovande. Har ju dessutom Pylles och min pakt att tänka på, och den kräver ju visst socialt umgänge.

Det finns liknelser, och liknelser

Lina säger:

har du en mjölkvisp?

emma säger:

ja men den suger mer än vad jenna jamesson gjorde nör honvar porrstjärna


Sjukskriven

Jag försökte med ett skolbesök idag, men orkade en lektion och tog mig hem igen efter matten. Så sedan jag kom hem har jag inte gjort mer än kollat greys, konsumerat två jävligt fina sojalattes (hur fan säger man latte i plural?!) gjorda av mig själv, städat garderoben, kommit fram till att tradera är som världens jävla secondhand butik och gillat det och nu ska jag kompensera för att jag hoppar träningen med en långprommis, är trots allt fint väder idag. Tjing

Game on, bitch

Förudmjukar mig själv med en listutmaning från Lou:

Vilket är det mest pinsamma band du lyssnar på? De där kryddflickorna kan ju alltid hetta upp en tråkig vardög. HÖ-HÖ. Nej, ärligt talat, jag är så lame att jag inte vet. Är för cool för pinsamma band helt enkelt.
Hur många timmar har du suttit som mest vid datorn? Pass?
Vilket stjärntecken är du? Vädur. Antingen avbildad (i horoskopen) som pippande kaniner eller en ful jävla bock.
Vad åt du senast? Min lillebror och en sur jävel till clementin.
Rakar du av dig dina ögonbryn?  Ögonbryn?! Plural... Jag har bara ett.
Har du husdjur? En ödla, som jag brukar ha med mig överallt i min handväska.
Har du brytit på tyska för att imponera en kille/tjej? Heil brukar funka, men man får inte skämta om sånt.
Vad är du beroende av? Säger som Lou, kaffe och poddie. Klarar mig inte utan skolan heller.
Vad har du för fobier? Bryta en nagel
Berätta detaljerat om det äckligaste du någonsin ätit: Nog någon jävla palt, hos gammal släkting.
Vad har du som ingen annan har? En vitlöksklyfta i örat.
 Vem ringde dej senast? Mette
Är du förlovad? Nej, men har halva inne på Emma

Hjärta tradera

image366

Vodka eller vitlök?

Jag vet att jag sitter inne med allt som krävs för att klassas som en tvättäkta hypokondriker, men nu är jag sjuk. Alltså sjuksjuk, sjuk på riktigt. Tyck-synd-om-mig-som-fan-sjuk. Sitter inne med hosta och en smärre öroninflammation. För att bota det senare har jag ordinerats ett par relativt udda"huskurer". Vad sägs om vodka i örat, eller varför inte en skalad vitlöksklyfta. 

Ja för fan, lite rysk nationaldryck i mina kära hörselorgan kan ju knappast slå fel? 

Happyface remix

Jag är glad och snortrött. Sitter och mixar hiveskärlek med bonde do role och känner mig nöjd över saken. Ska snart ta mitt pick och pack och bege mig mot en timmes dans. Mer än så finns inte att förtälja.
Gillar Rars initiativ till videoblogg btw. För mig att längta till macbooken. Dans nu.

Oh baby, dress me down, hook me up

image359
Jag är jävligt såld. Ganska nykär i Pelle igen.

När det kommer till män, tar Emma alltid de bästa

E - Först hjälpte jag honom att spy
E - Sen hookade vi

Busy

Just nu har jag ungefär hundratalet uttänkta argument till varför jag inte borde göra inlämningsuppgiften i samhäll. Tyvärr håller ingen av dem på lång sikt.

156 centimeter god vän

Jag gillar Maria Molin. Kent fick en femma. Vinet var gott och jag har ingen lust att blogga. Nattmat och Harry Potter är dock fan underskattat.


Geografi & järnrumpor

Det var egentligen tänkt att jag skulle ägna hela dagen åt hardcore plugg med tanke på min mattesituation och det underbara faktum att vi ska ha provi Geografi imorgon. Men, som vanligt, kom det en del saker emellan.

Lyckades äntligen hooka en läkartid på ett anständigt klockslag, varken åtta på morgonen eller på kvällen. Den jäveln tog i sin tur 150 pix för de tre minuterna han tog på sig att bedöma mitt tillstånd, och sedan skriva ut pills och ngn hokus pokus salva.

Väl hemma slängde jag i mig mat och rusade vidare mot nästa ursäkt för att inte plugga, dvs träning. Efter dansen kollade jag och Niggi igenom schemat och var tyckte båda att Bodysteppen lät "kul". Ja, hua, kul som fan att jag inte kommer kunna gå på en vecka och bli tvungen att be om hisskoden i skolan för att slippa trapporna imorgon. Om man inte får järnrumpa efter några sådana pass, ja då vet jag inte vad som är fel.

Jag ska fortsätta mot nästa ursäkt. OC. Sen, ska jag göra geografin. Efter att jag ringt Emma, och Matilda...

Latest additions

image357

image358

Say goodbye

Fick till slut in blocketannonserna igårkväll. Den ena är på några klänningar och jeans jag aldrig använder och den andra på min beloved poddie. Anledningen är att jag tänkte köpa den nya nanon, samtidigt som jag beställer macbooken.

Så nanon är nu såld och någonstans svider det en aning. Min poddie och jag har varit med om en del. Musikfighter med Big när den var splitterny, deppkvällar, långa promenader, lyckorus. You name it. Jag vet, det är ganska lame att bli mjuk av att behöva skiljas från en ipod. Men min är fan speciell!

Yei

Gick upp tidigt bara för att helt säkert få hem UGG-bootsen. För 79$ blev de mina, exklusive frakt och dyl. Yei.

image355image356

Running up that hill

Sitter och lyssnar på Kate Bush's cover på Placebos smått sönderspelade låt och njuter av att verkligen inte göra någonting. Jag orkar inte, och är inte alls sugen på att lämna min underbara säng. Min hypokondriska sida skylle det hela på eventuell feber. Är säkerligen utbränd också. Säkert.

Jag trodde aldrig att det skulle bli såhär. Jag trodde att jag hade hösträddaren säkrad. Och att "se film" med någon som egentligen förtjänar ngt riktigt känns inte längre som en bra idé. Tess och jag pratade om att man kanske borde nöja sig med något som är bra men inte outstanding. Men jag kan inte göra det just nu. Inte när jag blir påmind om att det som är bättre, verkligen finns där.

Så, vad vi lärt oss genom detta blogginlägg är följande. Jag är sexton år och har lätt för att överdramatisera, och sakna. Fine, då får det vara så.

Och filmen från igår, finns inte med text. Men Timmie var god nog att kolla iaf. Nu ska jag roa mig med mer OC och prova kläderna igen. Mihi.

Ensemble, c'est tout

Vet inte var jag ska börja. Är trött som fan. Kroppsligt trött, i stort sett alla muskler ömmar efter danspasset. Kom dock hem till en trevlig överraskning, hela h&m-beställningen låg på mig soffa. Älskar den roströda kjolen, och den jväogt mjuka och mysiga tröjan i organisk bomull. Tveksam på en av klänningarna dock. Men ja, det var mer än tillräckligt för att göra mitt materialistiska jag lyckligt.

Köpte dessutom ett par jävligt snygga second hand-pumps inne på weekday, i brunt slitet ormskinn. Lägg till den söta indiskakoftan på det och det känns som om jag nu för ett bra tag stillat mitt behov av nya kläder.

Snabb recap i övrigt. Var på bio med min kära moder igår. Såg en fransk film,
tillsammans är man mindre ensam, eller ensemble, c'est tout. Den var helt jävla underbar. Den ultimata höstfilmen. Ska muta någon söt tekniker att ladda hem den till mig bums. Jag kom på mig själv med att sitta och le igenom hela filmen där i biomörkret. Den var mysig, och precis lika söt som Audrey Tautou själv. Eller som Guillame Canet, som bara ser för jävla fransk och skitsnygg ut.

Väl hemma igår, avböjde jag festliga erbjudanden från mina kära damer och roade mig istället med oc-oxen. Det var skönt, väldigt skönt att bara somna hemma.

Blev trots allt underhållen av en lagom onykter klaustrofobiker som stoltserade med en stockholmsdialekt som hette duga. Och det är ju inte varje natt man får vara med om något sånt. HInner dock inte vidareutveckla, för Mette är här om tio och jag har fortfarande inpackning i håret och är inte stassad i mer än unds. Fancy.

A short affair

Jag kommer inte kunna gå imorgon. Efter dubbelpass med bodypump och dansen känns mina ben som spaghetti och jag hade nog kunna döda för en helkroppsmassage. Hua.

Släpade med mig den medgörliga, fagra och numera tandställningslösa (men läspande) Mette på en stadsvandring för att fylla luckan mellan skolan och träningen. Slutade med en milslång potentiell önskelista och koftan under. Marinblå med vita ränder, i velour från Cheap Monday. Som det ser ut nu kommer den dock få följa med tillbaka till weekday redan imorgon. Den var för jävla söt, men passar inte ihop med resten av min garderob.

Så istället för att göra ngt så onödigt som att spara pengarna tänkte jag byta den till en mer bohemig, stickad och för jävla söt kofta från indiska.

Nu ska jag dock göra ett försöka att reda ut mitt trollhår. Förhoppningsvis har balsamet gjort sitt jobb, och tovan lite lättare att reda ut. Fan vad det kommer göra ont.

image354


I'm not made for solid grounds

Jag älskar när hösten är som idag. Solig och lurvarmkall. Det är däremot en lowpoint när man ser att ljuset mattas redan runt fem. Men sålänge jag slipper kompakta regnmoln är det ok.

Har egentligen en del att fördjuba mig i, men det ser ut som om reflektionerna får vänta. Jag är sen. Igen. Tiden tills tåget går mot Malmö och jobb är relativt knapp, och dessförinnan måste jag slänga ihop en väska med förnödenheter, exempelvis mitt danskhäfte och lite geografi därtill. Mest för att prov och skola är funsuckers som inget annat.

Allt är för övrigt ok. Jag är glad, men en smula konfunderad. Hamnade i en djup diskussion med Tess idag. Om bland annat mina förhållande-komplex och mina commitmentissues. Att bara nöja sig med något som är bra känns fel. Jag vill ha allt, känna allt, bli så jävla kär att det inte finns plats för annat. Nämde jag att jag inte är realist?

Och nu har jag fan riktigt bråttom.


Á la Schulman: SUPEREXTRACRAVINGS!!!!!!!!!!

image350image351
image352image353
www.zoovillage.com whyred&acne

Do or don't?

Är sugen på att buda hem ett par chestnutfärgade uggs från ebay inom de närmsta 20 minuterna. Sprillans nya, för cirkus sexhundra pix. Hade inte varit helt fel att ha varma fötter någon vinter. Och har som sagt funderat på det innan. De är fina, right. Inte bara "vanliga." som Timmie fint förklarade.