En dos intelligens

(Pappa försöker jämt smälla i mig dålig, men gammal musik)
Pappa: Var det du som inte visste vem Ricky Lee Jones var?
Moi: Jag skiter i vem han var...
Pappa: Till att börja med var det en hon

emma säger:
han kanske inte kommr överhuvudtaget

Lina säger:
joho, fattar du inte hela poängen med en siamestvilling?

emma säger:

jo annars hadfe jag ine varit stuck with you


"Ett inlägg tillägnat Martin"

Hua, tillägnade inlägg var sådant jag sysslade med på Timtiden. Som nu känns lika long gone som han själv är. Men, Timmie lämnade ett avtryck i min brevlåda i form av ett vykort och en någorlunda annorlunda gratulation ("Grattis på 13-årsdagen"). Utan att göra och säga allt för mycket för att stärka denne mans redan starka självgodhet, kan jag väl säga som så, att det ska bli skönt när han åter igen är tillgänglig för daily fights.
Men, jag lovade Marty. Han är trevlig, kär och väldigt duktig på franska. Och han måste göra ngt stort imorgon för att återgälda detta. Ännu större och snällare än att baka en äppelkaka, som Maryse på lyckopiller gör...

Go get some food woman..

image114

Alive and tanned

Jag har lagt bloggandet på hyllan de senaste dagarna eftersom allt annat i livet tycks gå i ultrarapid. Dessutom känns det underbara vädret betydligt mer lockande än datorskärmen, därav (den ändå relativt korta) frånvaron.
Idag spenderade jag hela två och en halv timme med min kära Matti på bo01 i världens mysvärme med tonvis av småprat och nyttiga nötter. Solen har idag åstadkommit rödrosiga kinder. Våren gör mig genomglad och de mer kreativa delarna av mitt huvud känns kanske lite för aktiva då och då.
Nu sitter jag i alla fall här, i Malmö hos min kära moster, och lägger upp småplaner för vad som tyckt bli en otroligt hektisk helg. Utgångar, åhusvisiter och tidiga tandläkarbesök är alltså vad som väntar. Därefter, på tisdagmorgon - Teneriffa! Kort och gott, I'm so fine.
Men det bästa av allt är: ATT EMMAKLÄMMA SITTER PÅ ETT PLAN PÅ VÄG HEM NU!!!

Bäst var solen, sommarkänslan och Paris

Sådär, då har min sextonde födelsedag snart passerat för att därefter falla i glömska. Min dag har varit precis lagom av allt, toppat med det bästa tänkbara vädret, och närapå sommarvärme därtill. Jag och Maria tog tillfället i akt och spenderade ett par timmar i hamnen med glass och solbad, och en och en annan halkning därtill.
Väl hemma blev jag firad av min kära familj, med parisbidrag och annat smått och gott och nu återstår slutligen bara middagen på lördag med en drös trevliga kakor och ett glamourtema med inspiration från Pellenår.
Nu ska jag dock styra stegen mot min kära säng och avsluta med 24, prisonbreak och därefter nynerladdade grey's. Lägg till en kopp chai och det blir inte bättre. Summan av kardemumman? Jag är nöjd.

(Och tack förresten för alla gratulationer, samtal och sms, you made my day!)

Ett stort steg in i medelåldern

Så, nu sitter jag alltså här, och njuter av mina sista timmar som femtonåring. Whoa. Kort summerat har det varit ett trevligt år, med sommarfester, dramatik, solbränna, svagheter, lovers och impulsivitet.
För min birthday imorgon har jag inga större planer. Väderprognosen säger strålande sol och jag bugar och bockar. Mitt steg närmare klimakteriet och pensionen kommer firas tillsammans med Pylle och en fika i hamnen, därefter tänker jag dra med henne till min första debut som sextonåring. För nu får jag nämligen låna skivor på biblan, hua. Därefter planerar jag att se om jag hittar buddah-halsbandet på indiska, kanske fiska upp ett par aviatorshades och ett par silvriga ballerinor. Detta är mina slutliga ord som snorunge, nästa år i mitt liv planerar jag att mogna. Ha. Tjing på det!




Bilder: thecobrasnake

Solbränd och välkurerad

Idag har varit dagen för återhämtning. Jag är fortfarande hes som ett svin och nyser som en vettvilling, men huvudvärken börjar sakta blekna bort. Om det beror på att jag är hög på panodil eller helt enkelt börjar bli frisk, det är en helt annan fråga.
Jag är dock pigg och sprallig som en annan idiot, och jag är övertygad om att det är vädrets förtjänst. Jag har helt ignorerat min kära mammas förmaningar och suttit på balkongen i bikiniöverdel med hopp om en något ändrad färgnyans. Och ni kan skåda ett småporrigt bildbevis (utan porriga intentioner) nedan.
Slutligen är det tydligen så att det är en drös som gått miste om mitt telefonbyte, vilket i sin tur lett till att jag gått miste om sms och blivit "otillgänglig". Nu är det dock så, att jag är fint katalogiserad hos hitta.se, så from now on godtas inga klagomål. Nu klarar ag inte av att gå miste om mer sol utan måste tillbaks till balkongen för att läsa ut min tantsnuskbok (o.s.a). I LOVE SPRING!


I'd rather look fancy than sick

194331-101

Snor och saknad ork

Jag var hängig igår ja, men försträngde det genom en gratis koffeinkick. Väl hemma lappade jag över snuvan med choklad innan jag kastade mig in i sömndjungeln.
Så det är kanske inte mer än rätt att jag idag får stå mitt kast? Hua. Jag vaknade alltså imorse med ett huvud stort som efter en rejäl bakfylla och en näsa för täppt för andning. Men jag skulle ändå envisas med min morgonpromenad. Förmodligen var det tankarna på beach 07 och någon suddig bild av Karolina Kurkova eller
Gisele. Ut kom jag, och den vanliga rundan har nog aldrig känts så lång.
Och nu sitter jag har, snuvar och snorar som en annan idiot, och tittar på en röd msn-lista, bara för att inse att alla andra njuter av solen idag, medan jag ser den som bländande tortyr.
Så min bästa vän för tillfället är ipren, och jag ska fortsätta umgås med honom nu. Jag har så tråkigt att jag till och med tänkte photoshopkluddra med bilden, men efter det att datorn fuckade sig igen, känns det bästa att låta bli. Förkylningen gör mig sur också.

194331-100

Lagom fredag

Så, min lugna fredag var precis lagom vad jag orkade. Veckorna nu innan lovet sliter något helt otroligt, och idag var jag helt slut när jag kom hem. Ändå var jag tvungen att flyga runt som en annan stressad galning för att hinna in till bion med Nicole. När jag närapå somnade på tåget in bestämde jag mig för att det var dags att återuppta mitt koffeinmissbruk som legat på hyllan ett tag, annars skulle jag aldrig ta mig igenom den här kvällen. Så jag pilade bort till esph för att mötas av en glad överraskning. Anders. Och Anders gladde mig genom att bjuda på en stor kaffe och aldrig trodde jag att min lycka kunde vara så lättköpt. Smart som jag är inser jag inte koffeinets biverkningar och sveper allt på en kvart, samtidigt som jag springgår till bion. Efter tio minuter av filmen blir jag akut kissnödig. Så bright är jag. Till slut står jag med valmöjligheterna att kissa på mig och missa en kort stund av filmen. Och under den otroligt minimala stunden, missar jag the love moment. Fuck.
However, filmen var söt och Hugh är sexigt brittisk, dock en aning äldre än vad man är van vid att se honom. Jag har dock ingen ork att fortsätta nu, så ett abrupt aurevoir och i'm going to bed. Tjing!

Annars?

Hua, jag är sådär tokstressad som vanlgit, och borde egentligen inte fördriva tiden med att onödighets blogga onödigheter här. Men nu gör jag det ändå.
Idag fortsatte jag med mitt healthy track, tog mig upp redan vid sex, powerwalkade i soluppgången (poetisk touch där) och kastade mig sedan mot skolan för att spendera ett par timmar med en uppsats i engelska. How lovely.
Därefter var jag och Nicole nyttiga nog att ta oss ut till Kokum fritid för simning. Vår lathet vann dock den kampen. Vad som skulle bli en timme, blev trekvart och slutligen fyrtio minuters plaskande. Men ändå.
Sjukaste var sedan uppraggningen simningen bjöd på. En kär liten man i tjugoårsåldern, med ett sånt där rubbat jag-tror-att-jag-är-snygg-tänkande, körde på ett "annars?" och en tacky blinkning. Hua.
Jag fick dessutom reda på att min kära fransklärare läser min blogg nowdays, och att somliga skapar magpirr av att vara nära.
Och efter den där snabba dagssummeringen måste jag rusa vidare. Jag ska sitta på tåget om trekvart och måste duscha och allt annat nödvändigt dessförinnan. Det är inte alltid så kul att ha ärvt min pappas tidsoptimistiska gen. Men för övrigt ska jag inte klaga. Nu ska jag slänga i mig en healthy smoothie innan dusch, malmö och bio. Tjing och bon weekend!

Och jag törstar efter feedback..

Så, nu är min krönika uppe på Pablo, så glid in och kasta ur er en kär liten kommentar. För övrigt väntar jag som en idiot på att grey's avsnittet ska ladda klart...

tim säger:

jag är sugen på att tattooa mig snart

Lina säger:

sacre bleu, don't go there

tim säger:
haha why

tim säger:
inget fult

Lina säger:

så säger alla

Lina säger:

så gör dem nått jävla kinestecken som betyder åsna till slut


Partypeople slash helgplaner


Jag sitter här och smågäspar samtidigt som jag kollar på bilder av sådär äckligt fabulösa parisianer på facehunter. Det riktigt pirrar i kroppen när jag tänker på hur våra framtida kvällar i den där staden kommer bli.
Samtidigt som jag framtidsfrossar sitter jag även och smider fredagsplaner med min kära Nicole. Först ska vi vara hälsosamma nog med simning efter uppsatsen och därefter spendera ett par timmar av kvällen i en biostol framför Hugh, Drew och
Musics and lyrics. Känns som en lagom helgstart för min del.

194331-99194331-98

Reklamdrömmar

Dagens info&layout-lektion blev den vanliga stand up-timmen i veckan. Herr "hej d e sten" var på topp och skämtade bort en timme på en timpåminnande kristianstadsdialekt. Så gemytligt.
Vårt reklamprojekt är alltså numera upplagt och jag känner mig sådär tokmotiverad som jag var när jag började ettan. Reklam är kul, intressant och något jag skulle kunna tänka mig att göra, till skillnad från potenser och feta ekvationer. Så med mitt arma huvud sprängfyllt av idéer känns det som om min och Mattis FashionAid-broschyr kommer bli kick ass.
Nog sagt om det, nu ska jag dra mig mot tvn, för Grey's, därefter en powerwalk och sedan ska jag vara lat och se Anna Skipper predika och ladda inför imorgons uppstatstortyr. Sen rä det H-E-L-G, och tre dagar till min birthday. Slutligen, som grädden på moset, vill jag uttrycka min kärlek för skotten. Love.


Klänningar och fransk techno

Jag sitter nu och kluddrar mellan style.com och bandlistan till hultsfred. Jag är så sugen att det spritter i hela kroppen, och det lägger sig inte direkt av att lyssna på vad som väntar. Så just nu går jag inför en kombo av Betsey Johnosons höstkollektion med enkla skärningar och söta puffdrömmar och lite fransk techno/dans som lätt kvalificerar sig i kategorin helt bananas. Inga protester från mig.


 



Naturgodis is the shit

Eftersom jag nedprioriterat bloggen är kanske en catch up det lämpligaste just nu. Men, jag har ingen ork. Istället vilja hylla fenomenet naturgodis, eller ordet/namnet snarare. För tack vare det sitter jag just nu och smäller i mig jordgubbar doppade i mörk choklad. Jag menar hey, naturgodis kan väl inte skada?

Jag kanske borde...

Det är väldigt cosy att sitta inomhus och bara höra hur regnet smattrar mot fönstrena. Jag ligger djupt nergrävd i min säng, med min love laptopen i knät och skummar över kläder, skor och paristips (det drar ihop sig!!).
Egentligen borde jag ägna tiden åt att läsa på franskan inför morgondagens prov, men som jag nämt tidigare är min ambition long gone. Just nu lägger jag ner all tankekraft på att hitta orsaker varför jag inte borde ta mig an söta små adjektiv och futurum-former. Men min utmattade hjärna fixar inte ens ursäkter nowdays, I need a vacation!
Hur som helst, nu ska jag först av allt hoppa in i duschen, sen satsa på en halvtimmes fransk intensivitet innan tvn får regera i två timmar, kanske en halvtimme franska till, men därefter definitivt sängen. Kanske hinner posta lite geeky out fit bilder dess förinnan, som en ursäkt ungefär...

Orättvisa, olycka och skadeglädje



Det här måndagen har varit så nära fruktansvärd det bara går att komma. Onödiga lektioner fick mig att längta mig sönder och samman efter min kära säng som alltid hälsar mig välkommen. Nittio minuter fek, sjuttiofem matte och slutligen en halvtimmes engelska. Damn.
Värre blev det också av den där djävulska konsertupptäkten. När jag satt och skummade på kb, och mejereiet i hopp om en konsertkväll att se fram emot. Och pang, där var dem, Johnossi, smk och Billie the vision. Alla tre samlade, under de veckorna då jag är så långt borta från malmö som möjligt. Där gick mitt hjärta itu, Johnossi hade varit så perfekt, och att sedan toppa det med smk. Holy schmoly, säger jag bara.
Fast, jag fick dock en smärre revanch. Det är arton på Johnossi, så ingen av mina kära damer får njuta av dem. Well, skadeglädje är den enda glädjen, righty.
Slutligen saknar jag Emma till döds. Jag behöver henne, att gnälla till, skratta med, vara desperat med, gråta med, tjafsa med, you know the drill. Jag blir helt bananas i denna ensamhet. Nu ska jag dock hugga in på min healthy middag, no carbs whatsoever.. tjing.

Sisådär två veckor kvar nu...

194331-84

Tristess, Olsen och tonvis med skissdrömmar

Med den nya symaskinen loaded up här hemma har jag svårt att kontrollera mitt kreativa jag. mitt rum är fyllt till bredden med skisser på shorts med paper bag-waist (som acnes), kjolar att ha högt i midjan, everyday-klänningar och stora linnen. Samtidigt drömmer jag om att mitt hår ska växa ut till långt igen och hur jag vill glida runt i ett par ray ban aviators. Nog för att wayfarersen är snygga på alla andra, men jag ser ut som ett fån. Finally, innan jag återgår till tecknandet, en dos underbar dröm out fits á la Olsen...




Bilder: Double Olsens

Effektivitet var ledordet

Jag är verkligen en oregelbunden människa. Glad och sprallig ena stunden, och trött och bitter den andra. Och de flesta svängningar har skett i anknytning till vädret.
Så det var kanske den lilla del sol som lyckades bryta igenom molnen idag som påverkade mig till denna effektivitetsknäpp. Upp tidigt för en morgonwalk medan maria stod för the heavy sleeping. Därefter tog jag tag i mig själv och skrev klart mitt cv som legat halvfärdigt alldeles för länge. Därefter fifflade jag ihop en jobbansökan till fridolfs och ett par till några olika tidningar. Effektivt som sagt.
Jag och lillpylls har också varit effektiva det senaste dygnet. En catch up som hette duga, med en mix av minnen och annat skräp vi inte ältat tillräckligt. Det är alltid lika skönt att inse att allting är precis som vanligt. Att åtminstonde vi är oförändrade, när inget annat är det.

P.S. JAG ÄLSKAR
DIG

Plötsligt händer det

Jag känner det på mig. Ikväll kommer det hända. Ikväll kommer jag lyckas. Jag talar ite om något intressantare än matlagning. Men, till saken hör att jag själv helt saknar kulinarisk talang. Ändå envisas min kära föräldrar med att be mig laga mat, trots att de lider igenom måltiden. Och jag ställer alltid upp, för jag tycker att det är kul att pyssla i köket, men att lyckas är en helt annan sak.
Men nu, nu känner jag att det är dags. När till och med killar skapat regelbunda matlagningslyckanden måste jag väl också klara av det. Och solvädret gör mig extra optimistisk. Så till toner av nostalgi, i form av Lars Winnerbäck och sommarturnén 2005 (ååååh, vilka minnesbilder) ska jag skapa något likt det där på bilden.
Örtbiffar och ungstekta grönsaker.


194331-75

Lycklig och förvånad - Lars & Hovet
Kom änglar, Stort liv, Kom ihåg mig då, Kom, Elegi och alla andra..

It's all about vårpirr

Jag tänkte sätta mig här för en kort blogg om vilken fabulös fredag detta varit hitintills. Men det går inte. Jag kan inte vara inomhus, sommarungen inom mig stretar emot. Så nu ska jag ta mig glass och sätta mig på terassen. I love springtime!

Mitt döende ambitiösa alter ego

När jag började ettan var jag väldigt ambitiös. Alltså vääääldigt ambitiös. Gjorde alla läxor, pluggade och led av sömnbrist inför alla prov, och svor att jag aldrig skulle dras med ner i något träsk av icke engagemang.
Ändå sitter jag här nu, dagen innan mitt fek-prov, har ögnat igenom texten ett par gånger, men överväger starkt att överlåta mitt provresultat åt ödet och istället ta med mig laptopen till sängs och somna framför grey's, för just nu är jag toktrött. Så, mina löften om flitighet är ganska blown out of the window, men det gör mig inte så mycket. För efter Viktorias presentation idag har jag lärt mig att man inte behöver vara ett snille i skolan för att lyckas, det är snarare tvärt om. Så, jag satsar på Grey's!

Cloudy face

Sitter för tillfället med frullem i sängen och laptopen i knät. Till min stora förtret täcks morgonhimlen av gråkassa moln, och jag har rk idag. En hemmadag frestar som aldrig förr.

Dagens - Vårjacka

194331-74

En dag med pojkvänner & killkompisar

Jag har haft en angenäm onsdag. Jag har inget att klaga på, förutom min kanske något nevrotiska hjärna. Fast jag antar att vårvädret kompenserar för den saken.
Skoldagen var inte alls smärtsam med lek på svenskan och kortad samhällslektion. Jag lyckades till och med klämma in ett kort, men modigt och bra samtal med alls vår wonderboy, håret. Därefter väntade en rundtur på en alldeles för folkfull uf-mässa. Den första kvarten var okej, men sedan började frustrationen över alla syrekonsumerande människor långsamt ta övre min hjärna. Alla verkade dock ha hittat dit till den där trånga lokalen. Pinsamt möte med en brunbränd nyårsfling, kära Lucas bjöd på "kärlekspiller", Rhobin på ett återseende och så även Trulle.
När lidandet i trånga lokaler var överstökat begav jag mig till stationen för att möta upp mina kära Pylle för vår inplanerade fika. På vägen återsåg vi och lyckades även släpa med oss Truls och Carl.
Så i solen njöt jag av en stor (osaltad) kaffe, till skillnad från Pylls, och fick en update på hur festligt det är att se två riktigt bra band, i enorma folkmassor, i Berlin. Det var trevlgit.
Ännu trevligare var catch upen med Pylle därefter, eftersom vi inte ses alltför ofta så gör vi alltid allt för att suga ut så mycket som möjligt ur vår kvalitetstid. Jag kände mig tvungen att kasta mig in i hennes lovelife, för att reda ut om hon hade blivit, eller hade tankar på att bli, en flickvän. Den avledande manöverns från hennes sida var "Är det där Danmar?". Hur som helst, jag slits mellan att vara glad åt att hon hittat någon, och att vara ledsen och egoistisk för att jag kanske numera kommer bli tvungen att dela henne, med en ny person. Jag vet hur fel det är att vara egoistisk angående saken, men jag kan helt enkelt inte låta bli. Jag tycker om Pylle, och jag vet att det låter cranky, men jag är rädd för att konkurera, även om det egentligen inte funkar så. Äh, nog med egoistiska filosofier.
Jag tog ut det mesta genom att ta mig ut och springa innan. Det är något med det här vädret som gör att det bara spritter i mig. Jag vill inte vara stilla, inte alls vistas inomhus, bara vara vårig.
Just nu saknar jag dock Emma, och längtar redan efetr att hon ska komma hem. Nattsamtalet med Tim gav onekligen även det en del abstinens. Jag skulle inte varit svår på att få tjafsa som vanligt under en yngsjöflykt. Faktiskt. Enough, nu väntar företagsekonomin, hua!

Och by the way, jag älskar
den här...

Morningwalk och good vibes

Det är nog tack vare de ljusa mornarna som jag orkar släpa mig upp. Speciellt idag, när Timmie trakasserade min heliga sömntid igår. Men, jag antar att han är forgiven.
Idag känns om en bra dag however, slappa lektioner och en inbokad fika med Pylle. Som därefter lämnar sig för en sleep over hos Simon. Hua, jag kan inte neka till att det känns en aning konstigt, men, eftersom hon är liten kan jag nog unna henne det. Nu ska jag skippa mjukisbrallan för duschen och därefter en beloved klänning. Tjing

Glamour och CVn

Sitter och och spanar i grädden av glamourbilderna från lördagens bravader. Jag har inte lyckats något vidare mina poser, min kära kusin ler däremot stort med sina nyfunna vänner.
Anledningen till denna uppesittarkväll var dock egentligen inte bilderna utan det faktum att jag äntligen tagit mig i kragen och skrapat ihop ett cv, eftersom jag inser att min festivalbudget inför sommaren riskerar att bli en aning för snål.
Som kronan på verkar är även min kära alienvän Timmie uppkopplad och tillgänglig, och ajg kan inte direkt säga att jag inte gillar det. Fastän jag börjat vänja mig vid det afktum att hän är på andra sidan jordklotet.. Ohwell, nu ska jag låta sömnen ta över. Tjing.





En total matte-knock out

Idag har precis som igår, varit fylld av vårkänslor, värmande solstrålar och gräsdofter. Framt ills dimman tog över det vill säga. Fast det gör inte så mycket, det känns som om min värld trillar runt ganska bra ändå. Det mesta känns okej eller mer, och just nu har jag den där rollen som glädjespridare.
Matteprovet som jag fasat så mycket för idag bjöd på en riktig överaskning. Det var en sån där mäktig aha-upplevelse när jag satt där, och bara förstod allting, inga problem, inga tankerynkor. Jag tror kanske till och med att jag smartade åt mig ett mvg där. Unbelivable.
Efter skolan tog jag tag i mig själv för träning. Hela två timmar slet jag, och till min förtret uppenbarade sig aldrig min gymflört. Däremot b-kändisen. Min kära fader har gett mig inside information om att en av testosteronbomberna varit med i föga imponerande
paradise hotel. Men killen i fråga går dock inte av för hackor, idag såg jag nämligen en slående likhet mellan honom och en viss McDreamy, och sedan gick träningen lite lättare.
På tåget hem stötte jag på kära Pelle, vilket inte händer alltför ofta. Tillsammans spenderade vi tågtiden åt att vara fanatiska över dofter, grubbla lite över känslotrubbel och summera lördagen, det var verkligen trevligt.
Och väl hemma väntade teen från t-post på moi. Jippie. Den var dock lite, konstig. Men jag har bestämt mig för att tycka om den, so I will.

I heart springtime

Jag tror nog inte att jag kan klargöra tydligare än tidigare hur förtjust jag är i dagens vårväder. Så förtjust att jag tog en långprommis på nästan två timmar, ända ut till Svaneholm. Där var så härligt tyst, och vårdoften var ännu tydligare. Jag låter kanske totalt konstig, men den där naturlukten, vått gräs ungefär, den gör mig lycklig. På samma sätt som den där lukten efter ett sommarregn, våt asfalt.
Nu ska jag dock se PB och sen gå till sängs, matten gav jag upp ganska tidigt. Det får gå som det går imorgon...

Våryra och avsked

Jag är alldeles rusig, pirrig, sprallig, fnittrig och vårig. Solen värmer idag, och jag kastade till och med jackan för ett par stora solisar när jag var ute nyss. Helt underbart, det bara spritter i benen på mig och jag hars vårt att sitta still.
Idag har således varit en väldigt bra dag, bra och innehållsrik.
Jag är ganska nyligen hemkommen från tandis nämligen, och min glugg är nu long gone. Det känns urkonstigt, men jag blev ändå nöjd. Jag fick en ny tid den andra april för att fixa till några andra tänder också, för ett lite mer enhetligt flin.
Först ut att skåda denna förändring blev min kära Emma. Jag rusade ner till stationen för att klämma in ett tårdrypande förväl under den korta stund hennes tåg stod still i skurran. Nu dröjer det hela sjutton dagar innan hon återvänder, och ja, jag kommer sakna allt oljud hon skapar, big time.
Nu tänker jag dock slå rot i solen på min balkong. Det till och med luktar vår nu. Jag blir alldeles vild.


194331-63

En skopa nostalgi runt bedtime

P3. Johnossi. Från vår kväll på mejeriet för ett år sedan. Exakt vår kväll. Och nu är det man must dace. Och jag tänker på när vi såg dem på mf och Frode petade och pekade vilt runt omkring sig till just den låten.
Samma kväll som Karlsson berättade "jag spelar inte trummor, jag spelar bandy". Åh, älskade sommar och älskade nostalgi!

Klädkidnappning

Är precis hemkommen från Emma, och vår glammiga avskedsfest. Big ha-ha. Det var trevligt slappt söndagsfördriv och jag tror inte riktigt att jag förstått att hon åker imorgon. Och är borta i sjutton dagar, meaning missar min födelsedag. Hua.
Hur som helst har denna resa sina fördelar, även för mig. För jag kan då ta del av den garderob som Emma lämnar bakom sig. Meaning:

- En ramones-tee
- En lila kjol
- En guldkofta
- En grön kofta
- En marinrandig trekvartströja
- En blommig klänning

Fast, jag hade hellre behållit snorungen än kläderna though. Eftersom jag har siktet inställt på en tidig morgonpromenad imorgon känns sängdags otrolig lägligt nu, särskilt eftersom jag missade en del timmar inatt. Så, säng och sömn bums. Tjing!

Konkurrens till hults?

http://www.rock-im-park.de/


Glamourkväll, korsettkänslor, och shaken

Elenores glamourfest igårkväll blev riktigt trevlig. Trots en tråkig incident i slutet. Jag och Josefine fasade för en hel hög okända människor, men högen visade sig vara mycket dansant och pratglad.
Bredvid min bordsvän Tove och min kära kusin konstaterade vi att alla var riktigt söta i klänningar och gördlar (rätt plural? ha), linus var i alla fall det. However, efter ett tag så blev längtan efter mystights och en vanlig klänning allt större.
Så jag följde den vanliga rutinen och lät efter ett tag klackarna vila. Jag har trots allt spenderat de senaste dagarna på några centimeters klackhöjd och mina vader trivdes bättre barfota. När det blev dans avslöjade även Josefine en av vår skolas innersta hemligheter. Procivitasshaken. Och den gick i repris, om och om igen. Tove, Linus, Dan, Josefine och Lovisa ligger på topplistan där..
Det blev också ett försök till ett par väckningssamtal, men också ett till misslyckande. Den där vi skrattar oss igenom allt känslan gjorde sig påmind utan bakslag igen, och det var ganska skönt.
Avrundningen med ett utredande kusinprat, en sjukt efterlängtad dusch och sen känslan av att bara fås omna i sin egen säng var inte fy skam den heller.
Och eftersom jag fick intrycket av att det var kameror överallt, lär det nog komma upp en del bilder här och var ganska snart. Nu är det dock dags för en ny powernap. Sen ska jag till Ystad för att plundra Emmas garderob nu när hon åker till Thai. (Imorgon ryker gluggen förresten!)

Kalaskaos och klänningskriser

Om Natalie ser det här: RING MIG!, för övrigt har jag nog lite panik. Och min mamma är kalasstressad. Underbar kombo...

Tusen lager & röda läppar

Så, här är alltså maken från i torsdags. Det kan dock påpekas att detta var efter en svettig rusning i decimeterhöga klackar från skolan till stationen. Väl på tåget ersattes den där glamourkänslan sminket skapat, av en slags everydayhookerstil, för somliga verkade tro att det var min vanliga morgonrutin, tusen lager, röda läppar, och så mycket hårspray håret orkar...


"Jag tror att jag åt ett äggskal nyss.."

Jag har varit för glad, trött, stirrig, sprallig, upptagen, sovandes, promenerandes och allt annats för att sammanfatta de senaste dagarna i ett någorlunda läsvärt inlägg.
Men den stunden är inte nu, nu har mamma precis konstaterat att jag lyckades få äggskal i en av tårtorna till imorgon, jag har även orsakat ett utbrott hos min nyfikna släkting, oroat mig över klädkriser, fått hjälp av två små söta ystadbor varav en har ogrundade åsikter om goofiepjamasar. However, en mer utförlig beskrivning av modeshowen och min häxa till lärare får bli ett framtidsprojekt. Puss sålänge..

Paris, chanel och ljusa sidor

Jag badar förtillfället i en rosa dimma. Just nu, känns allt bra. Jag kom precis hem från pariskvällen med löften om studiebesök på chanel, långa och alldeles, alldeles underbara utekvällar. Det är fem veckor kvar, och jag har svårt att få in annat i mitt huvud just nu.
Allt känns bra, och jag är sådär omotiverat optimistisk, det jag ogillar mest av allt hos andra människor. Men allt är verkligen bra. Jag har gjort den satans presentationen, och jag och Josefine, ilade runt på stan med en perfekt idé för Elenores födelsedagspresent. Allt är bra.

Busy all over

För andra dagen i rad trillade jag hem från skolan halv sex på kvällen. Nej, det har inte ett dugg att göra med att jag trivs där så bra, utan snarare med allt "måste göran". Repetioner av presentationer, info&layout, lägg till några prov i ex matte och fek på det och där har du min strålande framtid. Hand i hand med skolan.
Jag stannade delvis även för att prova klänningar inför torsdagens skolkväll, där jag lovat att gå modell i Josefines projektvisning. Jag känner mig inte ett dugg modellämpad, men en rolig detalj är ju det faktum att vi ska få hår och make fixat av folk från Make up store.
Men nu ska jag dock somna bort för en powernap, sedan äta och försöka rota efter nog med motivation för att ta mig ut i regnet för en powerwalk och därefter ett pilatespass. Ikväll sen blir det tröst med desperata och därefter tidig sängbestigning. För imorgon ska jag till skolan tidigare (igen) och jag lär inte komma hem förrän tidigast åtta, efter en Pariskväll (det närmar sig). Förhoppningsvis då med mindre ångest efter en avklarad presentation och förhoppningsvis med ett par inköpta födelsedagspresenter och en mindre överbelastad hjärna. Puh..

When I'm in Paris, I'm gonna buy you..


194331-60
(Och det är superkromat och alldeles, alldeles.. underbart!)

Förresten

Point is, JIPPIEEEEEEEEE!


Odd molly och ångest

Jag kan inte skaka av mig ångesten inför min presentation på onsdag. Det känns som om jag kommer trilla dit på min vanliga reaktion vid stress, en fnitterattack. Oerhört seriöst, verkligen.
För övrigt känner jag mig råsnuvad på våren ännu en gång när en torr morgon övergick till en solig halvljummen dag, och sedan slutade i tokregn och jag var genomblöt efter tiominutarn från tåget. Det är ljust den där besvikelsen efter alla vårkänslor och förhoppningar som är värst, oh crap.


Småsött från odd molly (jag är sugen på shortsen), bilder: Designsverige

P.S (jag gillar förresten hela ps-uppfinningen.) De ser sådär omotiverat lyckliga och söta ut tillsammans, undrar om han ger henne privatkonserter...

Moody monday

Det är helt otroligt att jag for once har tiden till detta, och nu när jag har det, har jag inte ett vettigt ord att dela med mig av. Det enda jag vet, är att jag kommer dö på onsdag. Men jag har levt ett bra liv så jag ska inte klaga, sörj mig inte för länge utan gå vidare med era liv, ja, you know the drill.
Nej, men jag börjar bli orolig för hela presentationsgrejen. Jag tycker inte om tanken på att stå och mala på i trettio minuter inför hela vår klass och en kritisk Stefan. Så, that's why jag kommer befinna mig på skolan för repetioner alldeles för mycket ledig tid framöver. Ikväll kommer jag inte hem förrän sju, och samma sak imorgon. PÅ onsdag är det dessutom Pariskvällen och på torsdag modevisningen. Men, I will survive..

P.S DET ÄR SKINNJACKEVÄDER!

Do's of the week

Och massor av annat som jag inte hinner dokumentera för tillfället för nu, mina damer och herrar är det dags för one tree hill, och därefter ska jag gå till sängs med en bok om massmedia och några avsnitt grey's.


Söndag, sol och missoni

Mornin' sunshine, idag är jag på gott humör. Jag har varit uppe sedan tidigt, efter en morgonwalk. Väl hemma åt jag frukost och gick till sängs igen, för att sedan vakna till efterlängtat solsken, fågelkvitter och en smula vårvibbar. Absolut en humörhöjare.
Dagens planer kommer ta mig och mor till ikea och jag har en känsla av att jag kommer komma hem med en hel drös av ljus och annat smått som jag verkligen "behövde".
Därefter måste jag verkligen fortsätta med presentationen, som fortfarande går trögt. Jag har bittert börjat inse att jag kommer spendera en hel del timmar på övertid i skolan, speciellt när det kommer till repetion, och modevisningen tar tid därtill. Smått förfärad kommer jag alltså gå "modell" i Josefines projektarbete på torsdag. Holy schmoly, vi får se hur det går.


Bilder: Celebworld

I heart topshop



Innekatt med sviktande hjärnceller

Igårkväll drog mina kära damer sig ur sina varma sängar och soffor, och pallrade sig ut till mig för att lära känna förorten bättre. Det hela artade sig till en mycket trevlig kväll med, te, bröst, popcorn och franska medelålderskriser.
Idag har jag däremot varit mindre aktiv, bortsett fråne n rutinell morgonpromenad har jag mest legat låst framför tvn och satc, och det är
lous förtjänst, och det tokgillar jag henne för.
Jag har egentligen inte mycket att berätta, för det har inte hänt särskilt mycket. Mer än att Emma då gärna "visar" sig, och väntan på teen från t-post är ännu inte över.

Do me daily...

image42

140 med en golden touch

Hua, jag är lyckligare än någonsin över denna lägliga helg. Denna fredag har dessutom varit tokbra änsålänge. Till att börja med var vår företagekonomi frivillig och jag spenderade den timmen åt extra sömn. På idrotten hoppade jag 140 cm i höjdhopp, tio till och det skulle praktiskt taget varit som om maria skulle agerat ribban.
Franskan på eftermiddagen var lite, annorlunda. Exempelvi när Morris talade ut om blattespråk och förfärades över våra franska fraser inför paris... So far so good

I heart Denny

Jag såg precis avsnitt sjutton, och det behövs nog inte sägas er än att mina tröja är våt av tårar. Jag älskar Denny, avgudar honom, och när de rörde och kände vid varandra precis i slutet, blev det alldeles för mycket för mig, jag storgrät och jag står för det. Det är bara alientim som är känslokall nog att låta bli...

Vidöppna tårkanaler

Jag har precis tagit mig igenom tre av de fyra Grey's avsnitten som Nicole fixat in på min ipod, det sista grät jag mig igenom. Jag vet, det är smått sjukt att bli så emotionell, men hey, jag bor i skurup, det finns inte mycket mer att göra. Hur som helst, eftersom jag avbokade träningen för denna underhållning tänkte jag nu kompensera med en powerwalk och därefter ett pilatespass, sen ska jag njuta av avsnitt sjutton, och kanske, kanske börja arbeta med ig presentation till nästa onsdag...